Кростренажор

Заедно с предлаганите от нас бягащи пътечки е най-добрият уред за кардио тренировка за хора с тегло до 100кг /подходящ за интензивно изразходване на калории/. За спортуващи над 100 килограма препоръчваме велоергометър или велосипеди т.к той щадят ставите на по-пълните хора. Кростренажор - състои се от две щеки, влизащи в сложна система от лостове с две степенки, движещи се в елипса. Идеята идва от най-трудните спортове в света - ски бягане. С кростренажор се товарят всички основни мускулни групи / бедрата, седалището, раменете, ръцете и гърба / С него може да се кара напред и назад - обратно въртене. Така можете да акцентирате по-добре на различните части на бедрата и дупето. В зависимост от екстрите кростренажорът може да предложи чрез компютъра към него измерване на: мазнини, скорост , време , изминато разстояние , консумация на калории, пулс и др. Нивата на трудност се променят с магнитна система, която се ръководи от трениращия. От тук кростренажорите се делят на:
1. Кростренажор с ръчна система за регулация на натоварването посредством магнит, притискащ маховика на урада. Чрез жило и врътка се постига притискане на магнита към маховика.
2. Кростренажор с електрическо регулиране на натоварването посредством магнит, притискащ маховика на урада. Чрез компютъра се подава сигнал към електромотор, който притиска магнита към маховика. Тука вече има много възможности за плавно натоварване и програми с различна степен на интензивност. Недостатък е по-високата му цена и че трябва да имате ток до уреда, където да включите адаптора.
Теглото на маховика е от голямо значение за плавността на движение на цялата система, т.е по-голям маховик , по-плавно движение.

ИЗБЕРИ КРОСТРЕНАЖОР: https://sportensklad.bg/fitnes-uredi/krostrenajor